Direct contact? 023-7410040

Wie ontdekt de Verrader aan tafel - Dinerspel , Het Gulden Vlies, Alkmaar

Wie ontdekt de Verrader aan tafel - Dinerspel , Het Gulden Vlies Alkmaar

Wie ontdekt de Verrader aan Tafel - Dinerspel - Heerlijk duo van spanning en smaak!
 
Wie ontdekt de Verrader aan tafel laat zich prima serveren aan tafel als passend dinerspel. Een fijn duo van lekker dineren en ondertussen het spannende dinerspel spelen met je bedrijf, vereniging of club. Het lekkerste uitje die op ons menu staat.
Wat wil je nog meer?
 
Op wie kun je bouwen?
Je speelt het Wie ontdekt de Verrader dinerspel in diverse teams.
Dat is niet alleen gezellig, je zult al snel merken hoe hard je elkaar nodig hebt bij het oplossen van de vele stevige opgaven en puzzels. Teamspirit is een must! Zeker met een verrader in je buurt.
Maar wie staat er aan jouw kant?
Dit dinerspel is te spelen in geheel Nederland, Belgie en Duitsland. ( ook te spelen in het Engels & Frans )
 

Event eigenschappen

 • Vanaf 15 personen
 • Kleinere groepen mogelijk op aanvraag
 • Ongeveer 3 uur
 • Vanaf € 49,95 incl. BTW per persoon
 • Het Gulden Vlies
  0
  Bekijk alle locaties
Direct een offerte aanvragen!
Wie ontdekt de Verrader aan tafel - Dinerspel
Alkmaar

Alkmaar

De gemeente Alkmaar telt 93.912 inwoners op een grondgebied van circa 30 vierkante kilometer. Alkmaar is daarmee na Amsterdam en Haarlem, de grootste stad van Noord-Holland in inwoneraantal. De gemeente ligt in de samenwerkingsregio Kennemerland, en deels in West-Friesland en beschikt over twee spoorwegstations: Station Alkmaar en Station Alkmaar Noord. Een inwoner van Alkmaar heet een Alkmaarder, maar wordt in het Bargoens ook wel Kaaskop genoemd.

In 2004 werd gevierd dat Alkmaar 750 jaar stadsrechten bezit. De stadsrechten werden op 11 juni 1254 verleend door Willem II van Holland. De stad deed toen voornamelijk dienst als grensvesting en uitvalsbasis in de strijd tegen de Westfriezen. Dit feest werd op 13 november afgesloten met de landelijke intocht van de Sint met Pakjesboot 12 in de kaasstad. 


Het Gulden Vlies

Het Gulden Vlies Alkmaar

Hoe lang het plekje al bewoond wordt is niet precies meer na te gaan. Waarschijnlijk al net zo lang als de stad Alkmaar bestaat en misschien nog wel langer. Het oudste document over Het Gulden Vlies is van 1563 en verhaalt hoe ene Meester Andries Cloeck, destijds waard van Het Gulden Vlies, werd ingeschreven als poorter van Alkmaar. Zeker is, dat het pand al lange tijd als woonhuis werd gebruikt voordat het later gedurende bijna viereneenhalve eeuw door ondernemers werd geëxploiteerd. Het was een gasthuis, een herberg, al dan niet met stalhouderij, het was een koffiehuis met logement, een feestzaal, hotel-café-restaurant met schouwburg, een zalencentrum en tenslotte een grand-café. Anno nu is het een van de oudste herbergen die nog altijd in naam, functie en zelfs op de oorspronkelijke plek bestaat!

Nog vers in de herinnering liggen de jaren waarin Het Gulden Vlies door de legendarische familie Mooij werd uitgebaat. Maar liefst drie generaties Mooij huisden onder het dak van wat onder hun beheer één van de populairste horecazaken in de verre omtrek werd. Beroemde namen als Wim Kan, Wim Sonneveld, vader en zoon Carrel traden op in de schouwburg of bezochten het café. Helaas, eind jaren tachtig braken moeilijke tijden aan; bezoekers bleven weg bij gebrek aan parkeerruimte. De derde generatie Mooij, Herman en zijn vrouw Elly vechten voor hun bedrijf en bouwen het café-restaurant om tot wat zij het 'stadscafé' noemen, met de bedoeling het winkelend publiek te trekken voor een hapje en een drankje. Maar dan komt om gezondheidsredenen, na 88 jaar een einde aan het Mooij-tijdperk.

Jubileum

De familie Mout neemt het toch al niet zo goedlopende bedrijf over, en probeert het keer op keer een nieuwe impuls te geven. Het lukt niet en Het Gulden Vlies balanceert op de rand van de afgrond. In oktober 1992 valt het doek en wordt Het Gulden Vlies wegens faillissement gesloten. Het Alkmaarse horeca-echtpaar Jan en José Moeskops zien het als een buitenkansje om in dit prachtige pand de uitdaging aan te gaan. Begin 1993 openen zij opnieuw de deuren van Het Gulden Vlies en weten het voldoende leven in te blazen om het bedrijf uit de problemen te halen. Op 15 juli 1994 nemen beroepskok Bram van Duin en zijn vrouw Yolanda van Duin - van Zomeren het roer over en maakten van Het Gulden Vlies een groot succes.

Inmiddels ontvangt de tweede generatie en team van Grand Café Het Gulden Vlies, hun gasten wederom  in de huiskamer van Alkmaar.


Offerte aanvragen

personen

Waar is 'Wie ontdekt de Verrader aan tafel - Dinerspel' nog meer in Alkmaar mogelijk?

Over ons

Een bedrijfsuitje, een familiefeest, een themafeest of workshop? TB Events organiseert door heel Nederland in meer dan 200 steden een feest zoals u dat wilt en waar u wilt; in een horecagelegenheid, in de bedrijfskantine of bij u thuis. Zin in een grenzeloos uitje?

Laatste tweets

Contactgegevens

 • TB Events
 • T: 0314 - 741 741
 • E: info@tbevents.nl